New photos

Scannade in några nya bilder här om dagen. Dom två första bilderna är tagna med min
Olympus Pen S, en gammal kamera från sent 1950-tal som tar halvformat. De andra är tagna med Olympus OM-1. 

2034.jpg
1035.jpg
2023.jpg
1015.jpg
1018.jpg

The beauty of taking it step by step

Funderar på det här med att utvecklas och har på senare tid förstått det fina i att ta en sak i taget. Det kan låta banalt och som en självklarhet. Jag har hört det så många gånger, men ni vet när man hör något i flera år och tror att man förstår tills man en dag inser att det är NU jag börjar förstå. Allt innan var bara teori som jag kunde rabbla, men det är inte förrän nu som jag lyckas applicera det i min vardag. Well, idag är en sån dag. Idag insåg jag att om man inte lägger en bra grund så kommer även den högsta toppen rasa. Det är värt att lägga tid på saker. Jag blir så stressad av att allt ska gå så fort idag. (Samtidigt som jag hatar när det går långsamt, det är minst lika stressande, haha) Men ibland kan det vara värt att lägga tid på saker. Att ta sig tiden att lägga en riktigt bra grund. Att fundera igenom saker, vad man ska göra och hur man ska göra det. Vid vilken tidpunkt man ska göra det. Det kan kännas som att alla andra springer förbi dig medan du sitter och funderar, men jag tror att vi vinner på det i slutändan. 

_MG_7489.jpg

Äppelfabriken

Vilket drömställe! Äppelfabriken ute på Ekerö är väl värt ett besök. En mysig trädgård med fantastisk mat, fika och gårdsbutik. Ett perfekt lördagsnöje för den avslappnade naturmänniskan. Det är en sån lyx att ha så vacker natur så nära en storstad. Vi satt i växthuset men hela trädgården såg helt fantastisk ut.      

IMG_2381.JPG
IMG_2312.JPG
IMG_2377.JPG
IMG_2336.JPG
IMG_2378.JPG
IMG_2351.JPG

Fearless

Captured. What happens when you wake up from years of fear? Fear for doing what you love, being with who you love, fear of saying what you believe. Fear for life. What happens that day when you realizie that you only had those days to spare? I believe that life is for happy moments, life is meant to live in love and laughter. We are suposed to be happy. We are suposed to be fearless. To be creative, to help other find their happiness, to be light to one each other, to do something. And to do that we have to be fearless

Nobelpris åt Bob Dylan

Nasal, tråkig gubbe som sjöng så insjunket att jag aldrig kunde höra vad han sa. Det va min bild av Bob Dylan när jag va liten. Tills den dagen jag förstod storheten i hans texter. Min pappas största idol. Dylan har alltid spelats på stereon, radion och pappas gitarr hemma. Idag förstår jag varför pappa alltid har älskat Dylans musik. Det är poesi som är musiksatt, det bästa av två världar. Jag hyllar och gläds över att han idag fått Nobelpriset i litteratur. Helt rätt. Vem har sagt att litteratur bara måste vara böcker? Man kan använda litteratur på så många mer sätt och Dylan gör det med bravur! 

Här är en av mina favorittexter.  

 

 

and how many years can some people exist

before they're allowed to be free?

and how many times can a man turn his head

and pretend that he just doesn't see?

the answer, my friend, is blowin' in the wind

the answer is blowin' in the wind

yes, and how many times must a man look up

before he can see the sky?

and how many ears must one man have

before he can hear people cry?

yes, and how many deaths will it take 'till he knows

that too many people have died?

the answer, my friend, is blowin' in the wind

the answer is blowin' in the wind
 

 

What a wounderful color

Det har nog inte undgått någon att brunt är en av höstens "trendfärg". Och jag älskar den! Så fint! Kom på att jag inte har ett enda brunt plagg, så jag köpte en ny halsduk, går även att använda som pläd då den är gigantisk. #twoinone #loveit

Rosendals trädgård

Hur kan jag ha missat detta fantastiska ställe?! Man missar mycket fint när man går ett helt liv utan att gilla växter. Men sen typ ett år tillbaka när Pella tog med mig till Zetas trädgård har det vuxit på mig och nu tycker jag faktiskt att det är riktigt vackert. Det är långt ifrån alla växter jag gillar men det börjar bli fler och fler. Känns kul faktiskt. Mamma blir säkert glad nu ;)

Idag käkade vi lunch på Rosendals trädgård efter plåtningen tillsammans med Ragnar Ómarsson och Kate Breineder. 
Det blir definitivt fler visits dit.

Saturday

Idag har varit en riktig mysdag. Skönt häng med min bästa bror och svägersk. Det började med att jag skulle fota Leon. Sedan hängde de kvar, alla i vår säng. SÅ mysigt med en liten bebis, alla bara hänger runt honom, vart man är spelar inte så stor roll. Idag blev sängen den bästa platsen. När solen kallade på eftermiddagen blev det av till Bromma för att äta glass på Scarfó, som för övrigt har världens bästa glass. Värt att besöka! 
Sedan åkte vi hem igen. Jag gillar att bara ta korta utflykter som oftast innebära en relativt lång resa för att få äta glass i en kvart. I våran familj har vi alltid åkt långt för glassen. Mins alla somrar då vi åkte från Väsby till Gamla Stan bara för att äta glass, även Vaxholm har varit på kartan någon gång. Avståndet har aldrig hindrat oss.
När vi kom hem käkade vi och bara va. Familjen med barn somnade, en i soffan och två på sängen, mannen min åkte på partay och jag lagade mat. Familjehäng helt enkelt. Sedan hängde vi i soffan restan av kvällen, kollade på tv och redigerade bilder. Bästa lördagen, och jag är inte ens ledsen över att vi inte utnyttjade solen mer, även om det kanske hade varit nice =)

Inspiration

Så mycket inspiration. Mitt huvud svämmar över av vackra bilder. Får så mycket inspiration om dagarna. Alla dessa bilder som man ser, alla underbara platser och människor som vågar agera på sin kreativitet. Jag blir minst sagt inspirerad. 

Bilderna hittar du på min Pinterest

Bilderna hittar du på min Pinterest

Sista dagarna på semestern

Nu är det bara helgen kvar och sen börjar vardagen igen. Är så tacksam för denna sommar. Jag har nog aldrig haft en sommar då jag gjort så lite. Eller snarare rest så lite. Vanligtvis brukar jag åka någonstans åtminstone en vecka men denna sommar blev lite annorlunda av olika själ. Vi har varit hemma och bara hängt med familjen och vänner, badat, sovit länge och somnat sent. Bara gjort det vi vill. Latat oss en hel del. Personligen blir jag stressad av att lata mig. Jag måste göra något. Göra sånt som jag inte hinner med annars, och om jag väl ska lata mig så kan jag inte bara ligga i en hängmatta utan att göra något. Då vill jag helst inspireras så det blir mycket bildtittande. Men i sommar har jag faktiskt lyckats vila "på riktigt". Jag har legat i skärgården och läst och låtit mig somna när jag känner för det. Ibörjan blev jag stressad av det, men tillslut sa jag åt mig själv att det är okej och att jag inte måste göra saker hela tiden. Tillslut när jag hade somnat några gånger om medan jag läste så kände jag mig helt utvilad och somnade inte lika ofta när jag läste. (Ja, man kan säga att jag har läsproblem, definitivt inte sömnproblem).

Det har varit så skönt att bara vara. Men i söndags ringde mamma och frågade om vi ville följa med henne och pappa till Norge och bo på ett spa hotell, Norefjell Ski & Spa. Det är typiskt min familj att åka till en skidresort på sommaren. Ingen av oss åker skidor så vi åker inte dit på vintern men på sommaren passar det bra. Så vi åkte dit och nu har vi precis kommit hem.
Det var supermysigt. Det fanns inte så mycket att göra där heller, haha. Men vi vandrade en dag, gick på spat, fiskade och utforskade området. Jag fotade för det mesta. Det är en sak som jag är så tacksam över från denna sommar. Jag har blivit så inspirerad. Har länge känt att jag saknar att fota på riktigt. Jag har nästan inte gjort det alls på ett år. Men i sommar fick jag mersmak. Va rätt taggad på det innan sommaren också men nu när jag gjort det och faktiskt är nöjd med bilderna så blir man ännu mer taggad. Så roligt! =) 
Så för att sammanfatta så är jag jättenöje med denna sommar. Det kändes lite jobbigt att vi inte hade rest något men nu efter Norge så känner jag mig supertaggad på hösten.

Här kommer lite bilder från Norge

home

Funderar på hur vi ska ha det här hemma. Vi flyttade i slutet av maj i år och har inte riktigt kommit i ordning än. Det är ingenting som behöver renoveras, vilket är superskönt, men jag kan inte bestämma mig för vad jag vill ha i vardagsrummet. Fattar inte att det ska vara så svårt, och då jobber jag ändå med detta... Drömmen hade varit att bo i en studio. Men hur skapar man en studiokänsla som är mysig, levande, inspirerande och inbjudande? Här är en mood bord på vilken stil och känsla jag vill ha hemma. Har ju inte dom där fönsteran men det är alltid kul att drömma :)

SIA

Sia! Jag är helt amazed över denna artist. Föst fastnade jag för hennes låt Chandelier, hennes röst var det som stack ut mest. När jag sedan gick igenom texterna i hennes låtar blev jag ännu mer imponerad. När jag till sist såg hennes framträdanden steg hon till nästa nivå. Min första tanke var att " hon är ju skum, varför visar man inte ansiktet, och varför anlitar man dansaren som ser ut som trasiga marionettdockor"? Men jag såg snabbt det vackra i det. Hon är svårtolkad då hon har en väldigt udda stil men utan att ha hört några intervjuer eller läst artiklar om henne så tolkar jag det hon gör som ett sätt att visa att det är okej att vara den man är, med sina brister och ocharmiga sidor. Att hon inte visar ansiktet ger mer fokus till hennes röst och texterna.  Att hon dessutom aldrig själv står i fokus i sina framträdanden visar ännu mer att hon inte är en självcentrerad artist som bara vill visa upp sig. Hon vill verkligen förmedla något med sin musik. Jag älskar att hon vågar ha danser som kanske inte är de charmigaste utan som bara visar på känslan man har i sin kropp, när man känner för att dansa sådär som barn gör innan de förstår att någon tittar. Det är underbart! Jag älskar att hon visar en sida som inte måste vara perfekt. Att det man känner att man har att säga genom sin musik är viktigare än hur det ser ut eller låter. 
Just nu är min favorit låt "Like a bird set free" 

Clipped wings, I was a broken thing
Had a voice, had a voice but I could not sing
You would wind me down
I struggled on the ground
So lost, the line had been crossed
Had a voice, had a voice but I could not talk
You held me down
I struggle to fly now

But there's a scream inside that we all try to hide
We hold on so tight, we cannot deny
Eats us alive, oh it eats us alive
Yes, there's a scream inside that we all try to hide
We hold on so tight, but I don't wanna die, no
I don't wanna die, I don't wanna die

And I don't care if I sing off key
I find myself in my melodies
I sing for love, I sing for me

I shout it out like a bird set free
No I don't care if I sing off key
I find myself in my melodies
I sing for love, I sing for me
I'll shout it out like a bird set free
I'll shout it out like a bird set free
I'll shout it out like a bird set free

Now I fly, hit the high notes
I have a voice, have a voice, hear me roar tonight
You held me down
But I fought back loud

But there's a scream inside that we all try to hide
We hold on so tight, we cannot deny
Eats us alive, oh it eats us alive
Yes, there's a scream inside that we all try to hide
We hold on so tight, but I don't wanna die, no
I don't wanna die, I don't wanna die

And I don't care if I sing off key
I find myself in my melodies
I sing for love, I sing for me
I shout it out like a bird set free
No I don't care if I sing off key
I find myself in my melodies
I sing for love, I sing for me
I'll shout it out like a bird set free
I'll shout it out like a bird set free
 

Futurniture i Köpenhamn

Sitter på tåget på väg hem från en fantastisk kick-off weekend i Köpenhamn tillsammans med bästa jobbet. Jag har blivit så inspirerad av allt vackert som finns i denna fantastiska stad. Det är inte konstigt att danskarna gång på gång levererar så bra design. Det är liksom deras vardag att vara omringad av design i världsklass. 

/A

HÖST är en supermysig resturang i centrala Köpenhamn som jag starkt kan rekommendera. Inte bara att det är otroligt vackert, det doftar av rökt ris och man får en känsla av den svenska landsbygden. 

HÖST är en supermysig resturang i centrala Köpenhamn som jag starkt kan rekommendera. Inte bara att det är otroligt vackert, det doftar av rökt ris och man får en känsla av den svenska landsbygden. 

image.jpg
image.jpg

Plåtning för Livet Hemma

Nu är jag inne på min tredje vecka av min praktik på Furturniture. Idag plåtade vi för Livet Hemma hemma hos Pella Hedeby tillsammans med fotografen Sara Medina Lind. Ännu en fantastiskt rolig dag! Jag är så tacksam över att få jobba med så kreativa och duktiga människor. Varje dag är inspirerande och lärorik. Sjukt roligt =) 

 

Pella Hedebys fantastiska sovrum! 

Pella Hedebys fantastiska sovrum!